UPUTE I KORISNI SAVJETI NAKON VAĐENJA ZUBA

Vađenje zuba je oralno – kirurški zahvat. Iako u suvremenoj stomatologiji nastojimo sačuvati svaki zub u ponekim situacijama ipak moramo pribjeći vađenju zuba.

Vađenju zuba pristupa se  kada je i nakon raznih metoda liječenja, zub i dalje u vrlo lošem stanju ili kada je zub toliko oštećen da ga se ne može spasti nikakvom drugom terapijom.

Bolesti desni – gingivitis

Gingivitis je upala desni (gingive). Uzrok gingivitisa su naslage na zubima (plak), tj. ljepljive nakupine čestica hrane i bakterija.

Najčešći uzrok gingivitisa je loša oralna higijena. Loša oralna higijena omogućuje nakupljanje plakova između gingive i zuba (gingivitis se ne razvija u područjima bez zubi). 

POVEĆANA OSJETLJIVOST ZUBI

Povećana osjetljivost zubi je neugodna pojava s kojom se susreću mnogi naši pacijenti.

Pacijenti povećanu osjetljivost zubi opisuju kao bol u usnoj šupljini prilikom konzumacije tople ili hladne hrane i pića kao i pri udisanju toplog zraka. No, hrana ili piće nisu uzrok povećane osjetljivosti zubi. Ako su zub i zubno meso u potpunosti zdravi, ne bi trebali osjećati nikakvu bol.

Bikers Club artDENTAL

Svi ljubitelji motora i brze vožnje, učlanite se u ART dental biker klub i odobrit ćemo vam stalne popuste na naše usluge. Registriraj se!