Implantologija

  • Implantologija

Implantologija se bavi ugradnjom dentalnih implantata u bezubu čeljust u svrhu rješavanja ne samo funkcijskih već i estetskih problema. Ugradnjom dentalnih implantata moguće je nadomjestiti jedan ili više zubi, ali i sanirati potpuno bezubu čeljust.

Implantat je izrađen od titana te se ugrađuje u kost u svrhu imitacije korijena zuba koji nedostaje. Titan je biokompatibilni materijal što znači da ga ljudski organizam prihvaća i omogućuje sraštanje implantata sa okolnom kosti.

impl shema

Implantacija je bezbolan kirurški zahvat koji se obavlja u lokalnoj anesteziji. Kao osnova pripreme za implantiranje obavezna je ortopantomografska snimka čeljusti tzv. panoramska snimka i CT koji omogućuje trodimenzionalni prikaz čeljusti te precizan uvid u gustoću i dimenziju kosti.

U artDENTALu koristimo samo implantate vrhunske kvalitete – Nobel Biocare, Bredent i Biohorizons implantate. Svaki pacijent nakon ugradnje implantata dobije implantološku knjižicu u kojoj je naveden datum implantacije kao i vrsta i veličina implantata.

Bikers Club artDENTAL

Svi ljubitelji motora i brze vožnje, učlanite se u ART dental biker klub i odobrit ćemo vam stalne popuste na naše usluge. Registriraj se!