Ozonoterapija

Ozonoterapija

Ozonoterapija je terapija visoko aktivnim oblikom čistog kisika koja se sve više koristi kako u medicini tako i u stomatologiji, a u svrhu regeneracije oštećenih tkiva i ubrzanje njihova zacjeljenja.

Ozonoterapija u stomatologiji

Ozonoterapija se koristi za vrlo raznovrsnu primjenu u mnogim granama stomatologije: za dezinfekciju kanala kod vađenja živca, u implantologiji, odlična je za rane, afte, herpes, gljivične infekcije, terapija karijesa.

Budući da se u stomatologiji ozonoterapija koristi isključivo na manja područja, nuspojave i kontraindikacije su doista svedene na minimum. Djelovanje ozona može se opisati kao antimikrobni i dezinfekcijski učinak, poticanje tkiva na regeneraciju i smanjenje intenziteta upalne reakcije.

Ozonoterapija u stomatologiji puno pomaže kod mjesta gdje su lako dostupna bakterijama, a teško dostupna stomatolozima.

Djelovanje ozonoterapije

Ozonoterapija ili terapija ozonom smanjuje upale, regulira ph tkiva te aktivira cirkulaciju u oštećenom području. Ozonoterapija omogućuje tijelu da iscijeli samo sebe. Osim toga ozonoterapija aktivira imunitet kod infektivnih bolesti, povećava opskrbljenost stanice kisikom, povećava protok krvi u tkivima te dramatično smanjuje ili čak potpuno eliminira bol djelujući na receptore boli. Također su dokazana djelovanja kod kroničnog hepatitisa, infekcije herpesa i kod dijabetesa. Apliciranjem ozona trenutno se razara bakterija, gljivica ili virus u usnoj šupljini i već nakon prvog tretmana može doći do izlječenja.

Kada se ozonoterapija ne preporuča?

Iako je korištenje ozona sigurna terapija ipak se savjetuje da se ne koristi kod trudnoće, hipertireoze, teških anemija, infarkta, krvarenja iz organa. Bitno je da pacijent nema slušni aparat ili pacemaker na srcu jer mogu poremetiti rad aparata. Terapija traje do 30 sekunda i potpuno je bezbolna.

U našoj klinici artDENTAL ozon koristimo svakodnevno . Vidljivi su napreci zarastanja rana u kratkom vremenu te pacijenti su zadovoljni tretmanom ozonoterapije i rado ga prihvaćaju.

Naša iskustva, praktična i teoretska su nas dovela do saznanja da smo odlučili pacijentima pružiti mogućnost ozonoterapije jer smatramo da je ozon odličan za trenutne rezultate i ne stvara otpornost na bakterije kao česta upotreba antibiotika.

Uvjerite se i sami u prednosti ozonoterapije, posjetite artDental – centar dentalne medicine u Kastvu (pored Rijeke). Prepustite nam se sa povjerenjem!

Bikers Club artDENTAL

Svi ljubitelji motora i brze vožnje, učlanite se u ART dental biker klub i odobrit ćemo vam stalne popuste na naše usluge. Registriraj se!