Afte, kada i kako nastaju i kako ih se što prije riješiti

Afte su vrlo česta i neželjena pojava ranica na sluznici usne šupljine. Njihovom nastanku može prethoditi osjećaj peckanja i nelagode.

Okruglastog su oblika, žuto-sive boje okružene okolnom upaljenom crvenom sluznicom i mogu biti vrlo bolne. Nastaju na mekim sluznicama obraza, jezika, usana i mekog nepca. 

Zamjena izgubljenih zubi, koje sve opcije postoje?

Izgubljeni zubi predstavljaju veliki funkcionalni problem, gdje uz žvakanje, može biti otežano i izgovaranje pojedinih slova i riječi, a ako se radi o vidljivoj regiji također mogu predstavljati i estetski problem.

Postoji više opcija za nadomjestak izgubljenih zubi:

5 važnih preventivnih dentalnih tretmana za zdrave zube

Ne treba čekati da zub počne boljeti da biste otišli svom zubaru!! Preventivni dentalni tretmani vode zdravoj usnoj šupljini. Osjećaj boli upozorava organizam da nešto nije u redu i da bi trebalo spriječiti nastanak daljnje bolesti. Međutim, puno je lakše kada do bolesti ni ne dođe.

Redovne kontrole

Prvo i osnovno je najbitnije: 2 puta godišnje odlazak na kontrolne preglede kod zubara, bez obzira da li imate nekih problema ili ne. Stomatološkim pregledom se ne promatraju samo zubi, nego i cijela usna šupljina. Promatraju se sve promjene na zubnom mesu i okolnim tkivima, pa redovni stomatološki  pregledi ujedno predstavljaju i preventivni pregledi za otkrivanje raka usne šupljine.