Priprema za zubni implantat – sve što trebate znati

Postoji više različitih opcija za rješavanje problema nedostatka zuba. Zubni implantati se smatraju najboljom opcijom u svakom pogledu. U prvom redu što se tiče funkcionalnosti, učinkovitosti i izdržljivosti postupka.

Priprema za zubni implantat

Odluka o ugradnji implantata znači početak provođenja implantološkog protokola, koji uključuje:

  • pripremu i planiranje ugradnje,
  • operativne postupke i
  • postoperativne upute

Razdvojeni zubi i rješenja za veće zubne razmake

Mali broj ljudi ima savršene zube. Položaj zuba jako puno utječe na izgled i ravnotežu osmijeha. Među najčešće nepravilnosti položaja zuba ubrajaju se razdvojeni zubi ili pak zbijeni zubi (kompresija zuba).

Razdvojeni zubi u gornjoj čeljusti najčešće se pojavljuje između prvih sjekutića i ova nepravilnost naziva se dijastema mediana.  Pacijentima najčešće smeta iz estetskih razloga, jer u današnjim estetskim normama svi zubi su savršeno ravni, te se stoga pacijenti najčešće javljaju stomatologu. 

Kadulja kao lijek za zube – kada i da li zaista pomaže?

Kadulja kao lijek za zube postoji od davnina i jako puno se koristi u obliku čaja u kućnoj upotrebi za smirivanje simptoma upale i iritacija u usnoj šupljini. Kadulja u sebi sadrži preko 60 različitih spojeva koji sinergijski djeluju na razne probleme.

Sluznica usnu šupljinu oblaže i štiti od vanjskih utjecaja, kao što koža štiti organizam. Vrlo je nježna i osjetljiva na razne utjecaje.

Oštećenje sluznice može biti: