Ljuskice za zube

Ljuskice za zube

  • Ljuskice za zube

Koliko često se smijete? Da li se sramite svog osmijeha jer su vam zubi nepravilno položeni ili vam se ne sviđa oblik ili boja vašeg zuba?

Keramičke ljuskice su izrazito tanke te se lijepe na prethodno izbrušenu prednju plohu zubi. Izrađuju se:

  • Kod različitih promjena boje zubi koje ne možemo ispraviti izbjeljivanjem,
  • Kod manjih i srednjih oštećenja krune zuba,
  • Kod promjene estetike zubi zbog harmoniziranja osmijeha.

Zahvat za izradu ljuskica može se izvesti sa jako malo anestezije ili čak i bez anestezije. Za izradu ljuskica potrebno je minimalno izbrusiti prednju stjenku zuba oko 1,5-2,5 mm. Uzima se otisak koji se šalje u zubotehnički laboratorij gdje se izrađuju ljuskice od keramike.

Između brušenja zuba i cementiranja gotovih ljuskica za zube, zubi mogu reagirati na toplo i hladno što je normalna reakcija zbog uklanjanja površinskog sloja cakline. Za to vrijeme nosite provizorne ljuskice za zube koje odmah izrađujemo. Ljuskice za zube cementiramo specijalnim cementima za zube. Nakon cementiranja, ljuskice nećete ni osjetiti jer izgledaju kao prirodni dio vaših zubi.

Ljuskice za zube

Izrađivanju svake ljuskice za zube tehničar pristupa potpuno individualno te se zbog toga izgled vašeg novog osmijeha može u potpunosti prilagoditi vašem licu, tenu i vašim zahtjevima. Rezultat je predivan osmijeh, koji izgleda potpuno prirodno.

Danas postoje ljuskice za zube koje se postavljaju bez brušenja – laminati (lumineers). Ljuskice takvog tipa se rjeđe koriste jer malo pokrivaju nedostatke. Njima se mogu korigirati zubi kojima želimo lagano povećati volumen.

Važno je održavati odličnu oralnu higijenu i slijediti upute vašeg stomatologa u potpunosti kako biste zaštitili ljuskice od neželjenog pucanja. Potrebno je izbjegavati otkidanje tvrde hrane zubima te odviknuti se od nepodesnih navika kao što su grickanje nokti.

Keramičke ljuskice za zube postavljene na vaše prirodne zube daju prekrasan osmijeh koji veseli ljude oko vas i daje samopouzdanje.

Posjetite artDental – centar dentalne medicine u Kastvu (pored Rijeke) i prepustite nam se sa povjerenjem… .garantiramo osmijeh na licu!