NAJBOLJE TOTALNE ZUBNE PROTEZE

NAJBOLJE TOTALNE ZUBNE PROTEZE

NAJBOLJE TOTALNE ZUBNE PROTEZE

U našem novom blogu pročitajte koje su sve prednosti totalnih proteza.

Gubitkom zuba jedne ili obje čeljusti narušava se funkcija i estetika cijelog lica ali i samopouzdanje osobe. U takvim slučajevima zubi se najčešće nadoknađuju totalnim zubnim protezama s kojima se osim zubi nadoknađuje i gubitak kosti jer kada u kosti nema zuba kost se vremenom troši i resorbira. 

Najčešći problem na koji se žale pacijenti kod totalnih proteza je što one ispadaju i time ne ispunjavaju glavni kriterij koji trebaju zadovoljiti, a to je vraćanje žvačne i govorne funkcije te pacijenti najčešće moraju posezati za ljepilima za proteze koje moraju svakodnevno skidati i stavljati.

U dentalnoj klinici Artdental u Kastvu za bezubost nudimo rješenje u obliku polufiksne totalne proteze na prečkama na implantatima.

U bezubu čeljust postavljaju se 4 implantata i na njih fiksna prečka koju pacijenti ne mogu skidati iz usta. Na prečku se postavlja totalna proteza koju pacijent može skidati i stavljati.

Najveće prednosti ovakvih totalnih zubnih proteza su:

  • totalne proteze su izrazito čvrste i nema potrebe za upotrebom ljepila
  • gornja totalna proteza izgleda jednako kao i donja, a to znači da totalna proteza nema nepca i time je funkcija žvakanja u potpunosti vraćena i ugodne su za nositi jer pacijentima često nepce na protezama smeta za potpuno doživljaj okusa
  • same prečke su napravljene od izrazito glatke površine i odmaknute su od sluznice dovoljno da je održavanje oralne higijene vrlo jednostavno pa su rijetke upale sluznice i implantata
  • prijenos sila je i na kosti te je radi toga znatno usporenije nestajanje kosti
  • vrlo prirodan estetski izgled zubi i zubnog mesa

Zbog svih navedenih prednosti sa sigurnošću se može reći da su totalne proteze na prečkama najbolje totalne proteze i najbolja mogućnost nadoknade totalnog gubitka zubi.

Prvo se na temelju pregleda i CT-a, slike u 3 dimenzije, procijeni kvalitetu kosti i mogućnosti. U nekim su slučajevima moguće istovremeno vađenje preostalih zubi i odmah postavljanje implantata.

Nakon toga se čeka proces srastanja kosti i implantata koji se naziva osteointegracija. Za to vrijeme pacijentima se napravi privremena mobilna totalna proteza ili ako je do tada imao svoju protezu onda koristi nju.

Kada proces osteointegracije završi , uzimaju se otisci, proba i završavanje rada.

U našoj klinici implantaciju izvodi specijalist oralne kirurgije dr.dent.med. Marko Nikolić sa dugogodišnjim iskustvom koji je jako precizan i stručan.

Savjet možete potražiti u našoj artDENTAL klinici u Kastvu. U razgovoru s našim specijalistom oralne kirurgije dr.dent.med. Markom Nikolićem sigurno ćete pronaći najbolje rješenje.

Prepustite se iskusnom timu i već danas zatražite savjet!

Tel: +385.51.582.888, mob: +385.95.482.8888

info@artdental.hr