Estetika u dentalnoj medicini

  • Estetska stomatologija

U samo nekoliko posjeta našem centru dentalne medicine za estetsku stomatologiju i implantologiju, pacijenti mogu dobiti potpuno nov osmijeh. Naši će stomatolozi  surađujući zajedno s vama i s našim vrhunskim zubotehničkim laboratorijem, učiniti vaš osmijeh baš onakvim kakvim ga vi želite.

Postupci:

zahvati na zubnom mesu – gingivoplastika

Gingivoplastika je kirurško oblikovanje mekih tkiva oko zuba. Danas se sve više primjenjuje u estetsko dentalnoj medicini. Zahvat se izvodi klasičnom kirurškom tehnikom ili laserom u lokalnoj anesteziji.  Zahvat nije bolan, a vrijeme oporavka je minimalno. Već dan nakon zahvata pacijent se može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

izrada visokoestetskih ispuna

U slučajevima kada je karijes previše razorio krunu zuba i kada se poslije uklanjanja karijesa dobivena šupljina ne može na zadovoljavajući način nadoknaditi klasičnim ispunom tada se pristupa izradi inlaya i onlaya. Izrađuju se u laboratoriju te mogu biti kompozitni ili keramički.

         Razlika između inlaya i onlaya je da inlay zahvaća maksimalno do dvije površine  zuba, a onlay tri          

         i više površina zuba.

izrada keramičkih krunica

Izrađuje se na jednom zubu i najčešće na zubima koji su teško oštećeni karijesom ili traumom, zbog čega je potrebno nadomjestiti velike defekte zubne krune.

Kada je potrebno izraditi krunicu?

  • Zub destruiran karijesom ili je veliki dio zuba frakturirao te ga je nemoguće rekonstruirati plombom,
  • Nakon liječenja zuba, naročito ako nedostaje veliki dio zubne strukture,
  • Zubi istrošeni škripanjem,
  • Nakon ugradnje implantata na suprastrukturu se postavlja krunica.

Krunice mogu biti dio mosta, tada predstavljaju tzv. sidra mosta, a zubi na koje se postavljaju nazivaju se zubi nosači. One ispunjavaju sve funkcije kao i samostalne krunice – nadomještaju oštećenja, osiguravaju estetiku i štite zub, a uz to dodatno služe za pričvršćivanje mosta za zube nosače.

Što su keramičke ljuskice (veneers/viniri ili laminati)?

Keramičke ljuskice, veneers/viniri ili laminati naziv su najmodernijeg pristupa u rješavanju estetskih problema u modernoj dentalnoj medicini.

ljuskice

Keramičke ljuskice su izrazito tanke te se lijepe na prethodno izbrušenu prednju plohu zubi. Izrađuju se:

  • Kod različitih promjena boje zubi koje ne možemo ispraviti izbjeljivanjem,
  • Kod manjih i srednjih oštećenja krune zuba,
  • Kod promjene estetike zubi zbog harmoniziranja osmijeha.

Izrađivanju svake ljuskice tehničar pristupa potpuno individualno te se zbog toga izgled vašeg novog osmijeha može u potpunosti prilagoditi vašem licu, tenu i vašim zahtjevima. Rezultat je predivan osmijeh, koji izgleda potpuno prirodno.

izbjeljivanje zuba

Izbjeljivanje zubi je tretman kojim možemo posvijetliti zube za nekoliko nijansi te postići željeni efekt bijelih zubi. Postoji više načina kako izbijeliti zube do željene nijanse. U razgovoru sa stomatolozima pronaći ćemo najbolje rješenje da vratimo bjelinu vašim zubima.

Prepustite nam se sa povjerenjem!