Implantologija

  • Implantologija

Implantologija je kirurška grana dentalne medicine koja je najviše doprinijela razvoju struke na zadovoljstvo pacijenata.

Implantologija pruža rješenja za sve oblike bezubosti. Implantate koristimo u slučajevima nedostatka jednog ili više zuba, kod potpune bezubosti ili kod osoba nezadovoljnih klasičnom zubnom protezom.

Zubni implantat je nadomjestak od titana (biokompatibilan materijal) koji se kraćim ili dužim (u svakom slučaju bezbolnim) kirurškim zahvatom ugrađuje u čeljust kao zamjena za korijen izgubljenog zuba. Ugradnja implantata rutinski je zahvat koji  je potpuno bezbolan jer se izvodi  u lokalnoj anesteziji.

Implantacija je bezbolan kirurški zahvat koji se obavlja u lokalnoj anesteziji. Kao osnova pripreme za implantiranje obavezna je ortopantomografska snimka čeljusti tzv. panoramska snimka i CT koji omogućuje trodimenzionalni prikaz čeljusti te precizan uvid u gustoću i dimenziju kosti.

Na tržištu je danas nekoliko stotina tipova i marki dentalnih implantata stoga pacijent mora biti vrlo oprezan u odabiru implantata koji bi mu morao sluziti dugi niz godina .

U artDENTALu koristimo samo implantate vrhunske kvalitete – Nobel Biocare i Bredent. Svaki pacijent nakon ugradnje implantata dobije implantološku knjižicu u kojoj je naveden datum implantacije kao i vrsta i veličina implantata.  

Osim odabira implantata pacijent svakako mora znati tko ce zahvat izvoditi , da li je to stomatolog koji je implantologiju ucio na raznoraznim tečajevima ili specijalist oralne kirurgije koji se dugi niz godina educirao radom u bolnici.

Sve kirurške zahvate u artDENTAL klinici obavlja specijalist oralne kirurgije dr.dent.med. Marko Nikolić.

Ako razmišljate o ugradnji dentalnih implantata savjet možete potražiti u našoj artDENTAL klinici u Kastvu. U razgovoru s našim specijalistom oralne kirurgije dr.dent.med. Markom Nikolićem  sigurno ćete pronaći najbolje rješenje.

Bikers Club artDENTAL

Svi ljubitelji motora i brze vožnje, učlanite se u ART dental biker klub i odobrit ćemo vam stalne popuste na naše usluge. Registriraj se!