Što je implantologija?

Implantologija je kirurška grana dentalne medicine koja je najviše doprinijela razvoju struke na zadovoljstvo pacijenata.

Implantologija pruža rješenja za sve oblike bezubosti.

Implantate koristimo u slučajevima:

● nedostatka jednog ili više zuba,

● kod potpune bezubosti ili

● kod osoba nezadovoljnih klasičnom zubnom protezom.

Zubni implantat je nadomjestak od titana (biokompatibilan materijal) koji se kraćim ili dužim (u svakom slučaju bezbolnim) kirurškim zahvatom ugrađuje u čeljust kao zamjena za korijen izgubljenog zuba.

Ugradnja implantata rutinski je zahvat koji  je potpuno bezbolan jer se izvodi  u lokalnoj anesteziji.

zubni implantat / implantologija

zubni implantat / implantologija

Implantacija je bezbolan kirurški zahvat koji se obavlja u lokalnoj anesteziji. Kao osnova pripreme za implantiranje obavezna je ortopantomografska snimka čeljusti tzv. panoramska snimka i CT koji omogućuje trodimenzionalni prikaz čeljusti te precizan uvid u gustoću i dimenziju kosti.

CT

CT

Na tržištu je danas nekoliko stotina tipova i marki dentalnih implantata, stoga pacijent mora biti vrlo oprezan u odabiru implantata koji bi mu morao služiti dugi niz godina.

U artDENTALu koristimo samo implantate vrhunske kvalitete – Nobel Biocare i Bredent. Svaki pacijent nakon ugradnje implantata dobije implantološku knjižicu u kojoj je naveden datum implantacije kao i vrsta i veličina implantata.  

Nobel Biocare je zasigurno jedan od najboljih implantata  te osigurava sigurnost kako pacijentu tako i kirurgu.

Od tvrtke “Nobel Biocare”>vodeće tvrtke u stomatološkoj implantologiji u svijetu, primili smo priznanje i time dobili još jednu potvrdu da smo vodeća dentalna klinika u području implantologije.

NobelBiocare / Bredent / knjižica kvalitete

NobelBiocare / Bredent / knjižica kvalitete

Osim odabira implantata, pacijent svakako mora znati tko će zahvat izvoditi , da li je to stomatolog koji je implantologiju učio na raznoraznim tečajevima ili specijalist oralne kirurgije koji se dugi niz godina educirao radom u bolnici.

Sve kirurške zahvate u artDENTAL klinici obavlja specijalist oralne kirurgije dr.dent.med. Marko Nikolić.

Ako razmišljate o ugradnji dentalnih implantata savjet možete potražiti u našoj artDENTAL klinici u Kastvu. U razgovoru s našim specijalistom oralne kirurgije dr.dent.med. Markom Nikolićem  sigurno ćete pronaći najbolje rješenje.

specijalist oralne kirurgije dr.dent.med. Marko Nikolić

specijalist oralne kirurgije dr.dent.med. Marko Nikolić