Implantološka protetika

Implantološka protetika obuhvaća faze od ugradnje implantata do izrade protetskog nadomjestka. Dentalni implantat je zapravo titanski „vijak“ koji se ugrađuje u kost. Njegova dužina i promjer ovise o količini kosti i veličini čeljusti.

Protetska nadogradnja predstavlja dio koji omogućuje vezu između implantata i krunice. Služi kao sidro za protetski nadomjestak – krunicu, most, prečku ili slično.

implantoloska protetika

Nedostatak jednog zuba

Postoji mogućnost izrade keramičke krunice koja se cementira na postojeću suprastrukturu.

Nedostatak jednog zuba

Nedostatak jednog zuba 2

Druga mogućnost je izrada tzv. keramičke krunice na vidu koja se zavida direktno na implantat nakon čega se šupljina na krunici zapuni sa kompozitnim materijalom u boji krunice.

implantat

Nedostatak više zubi

U ovom slučaju je potrebno ugraditi dva ili više implantata koji pritom služe kao nosači za izradu fiksnog mosta.

nedostatak

nedostatak2

Nedostatak svih zubi

FIKSNI RAD

Za izradu fiksnog rada potrebno je postaviti minimalno 6 implantata na koje se postavlja most od 12 članova.

svi zubi

PROTEZA NA IMPLANTATIMA

Predstavlja mobilno protetsko rješenje izuzetne stabilnosti. Preporuča se osobama koje imaju oteškoće sa nošenjem totalnih proteza.

Jedna od mogućnosti je izrada proteze na dva implantata gdje svaki implantat ima nadogradnju u obliku kugle koja odgovara utoru u protezi te omogućuju stabilizaciju proteze.

proteza

Druga mogućnost je izrada proteze na četiri implantata koji su međusobno povezani metalnom prečkom, individualno izrađenoj za svakog pacijenta. Na unutarnjoj strani proteze nalazi se utor koji odgovara izgledu prečke te omogućuje čvrsto prilijeganje proteze u usnoj šupljini. U gornjoj čeljusti proteza je bez nepčanog dijela što pacijentu pruža još veću ugodu pri nošenju.

proteza 2

proteza 3

ALL-ON-4

To je vrsta protetskog rada na implantatima koji se sve češće traži. Predstavlja izradu fiksnog mosta sidrenog na četiri implantata najčešće u situacijama kad pacijent nema dovoljno kosti za veći broj implantata klasično raspoređenih u čeljusti.

Odmah nakon ugradnje implantata se uzimaju otisci na temelju kojih tehničar izrađuje prvu fazu All-on-four sistema. Unutar 24 sata pacijent dobiva nove zube fiksirane u ustima.

allon4

Druga faza slijedi nakon 3-4 mjeseca kada se uzimaju otisci i pacijent dobiva puno precizniji rad na isti način fiksiran u ustima.

allon4

Bikers Club artDENTAL

Svi ljubitelji motora i brze vožnje, učlanite se u ART dental biker klub i odobrit ćemo vam stalne popuste na naše usluge. Registriraj se!