POLITIKA KVALITETE

Temeljem donesene odluke o implementaciji zahtjeva međunarodne norme ISO 9001:2015 u postojeći sustav kvalitete, uprava klinike ArtDental  je definirala slijedeću politiku kvalitete:

MISIJA

ArtDental, centar dentalne medicine za estetsku stomatologiju i implantologiju, na području Primorsko – goranske županije jedna je od vodećih klinika dentalne medicine, a što se vidi u stalnom podizanju nivoa zadovoljstva kupaca i zaposlenika.  Misija nam je pružanje vrhunske usluge, omogućiti zdrav i lijepi osmijeh te učiniti posjet zubaru što je moguće ugodnijim. Naše ordinacije, opremljene najsuvremenijom tehnologijom prema najvišim standardima struke, smještene su u pomno osmišljenom opuštajućem ambijentu. U našem radu, njegujemo individualni pristup pacijentu čime najbolje razumijemo njegove tegobe i dolazimo do optimalnog rješenja svakog problema  Odlučni smo pomoći smanjenju uništavanja naše planete, koja je svakim danom sve zagađenija. Odvajamo i odlažemo papir u za to predviđene kontejnere, te koristimo ecofriendly reciklirane i 100% biorazgradive materijale u svakodnevnoj upotrebi. 

VIZIJA

Želimo postati velika i stabilna klinika koja uvijek kao središte svoje vizije ima zadovoljstvo svojih pacijenata.  Prepoznatljivost na širem zemljopisnom prostoru želimo ostvariti kvalitetom naših usluga te postati jedna od vodećih klinika dentalne medicine na području Primorsko – goranske županije, potvrđujući kao je to moguće i uz poštivanje modernih ekoloških načela.

STRATEŠKI CILJEVI

Kvaliteta  i uslužnost, poštovati ugovoreno, održavati vrhunsku kvalitetu naših usluga da u potpunosti ispune potrebe i očekivanja pacijenata, ulaganje u znanje i novu tehnologiju, poštivanje ekoloških standarda, dugoročno, stabilno i pozitivno poslovanje, uspješna marketinška obrada tržišta i širenje poslovanja na nova tržišta, zadovoljenje interesa pacijenata, vlasnika i zaposlenika najvažniji su kriteriji kvalitete.

OPĆI CILJEVI

Poštujući navedeno, naša odlučnost usmjerena je na naše pacijente, a to postižemo trajno iznalazeći različite mogućnosti poboljšanja i efikasnosti sustava upravljanja kvalitetom kroz ocjene Ciljeva kvalitete te ocjene primjerenosti Politike kvalitete u odnosu na sve veće i istančanije zahtjeve naših korisnika.        

Kastav, 18.01.2020.

Nina Varljen Nikolić, DMD, član uprave