PORCULANSKE NAVLAKE ZA ZUBE

PORCULANSKE NAVLAKE ZA ZUBE

U današnjem blogu pročitajte sve o porculanskim navlakama za zube i kako do savršenog osmijeha.

PORCULANSKE NAVLAKE ZA ZUBE

Vidite li razliku na slici prije i poslije? Svi bi htjeli izgledati kao ovaj poznati gospodin na lijevoj slici, a za to su zaslužne porculanske navlake za zube.

Porculanske navlake za zube, znane kao i keramičke krunice su idealno rješenje ukoliko vam smeta izgled, boja ili oblik zuba.

Također, porculanske navlake za zube su odlično su rješenje ukoliko vam je zub uništen od karijesa ili ste doživjeli neku traumu gdje vam je zub pukao.

Porculan je najfinija vrsta keramike dobivena pečenjem na visokoj temperaturi. Na ovaj način nastaje staklasta polu-prozirna keramika koja je mnogo čvršća nego što izgleda. Porculanske navlake za zube mogu imati metalnu bazu sa keramikom preko ili biti u potpunosti od keramike.

Porculanske navlake za zube izrađuje zubotehničar koji poput umjetnika iscrtava keramiku koja će biti napravljena samo za vas.

Cijela procedura izrade porculanske navlake za zube kreće od vašeg dolaska stomatologu gdje se prvo napravi detaljan pregled i plan, a potom se vaši zubi na koje idu porculanske navlake anesteziraju i bruse te se uzimaju otisci koji su negativ vaših usta i na temelju kojeg tehničar pravi porculanske navlake za zube.

Individualno se bira boja porculanskih navlaka za zube kako bi se vjerno imitirao izgled prirodnog zuba. Dok su porculanske navlake za zube u fazama izrade, na vašim zubima su privremene navlake koje štite brušeni zub i omogućavaju normalnu funkciju.

U slijedećem dolasku, ako je to potrebno, radi se proba baze navlake ili su već gotove navlake koje se cementiraju na zube. Nakon što su cementirane, porculanske navlake za zube se ne mogu skinuti i potrebno je o njima brinuti se kao da su prirodni zubi; što znači održavati oralnu higijenu i redovno ići na kontrole kod stomatologa.

 

Često pitanje je koliko traju porculanske navlake za zube?

50 % odgovornosti je na vama i brizi o porculanskim navlakama za zube, a 50 % na stomatologu u najvažnijoj fazi a to je: priprema zubi za stavljanje porculanskih navlaka za zube.

Ukoliko imate pitanja posjetite artDental – centar dentalne medicine u Kastvu (pored Rijeke) i prepustite nam se sa povjerenjem… .garantiramo prekrasan osmijeh na licu!

Nazovite nas ili pošaljite e-mail:

Tel: +385.51.582.888, mob: +385.95.482.8888

info@artdental.hr

Bikers Club artDENTAL

Svi ljubitelji motora i brze vožnje, učlanite se u ART dental biker klub i odobrit ćemo vam stalne popuste na naše usluge. Registriraj se!