Prozirni aparatić za zube

Prozirni aparatić za zube

Današnji pacijenti vrlo rado prihvaćaju ortodonsku terapiju. Cilj ortodontske terapije nije samo estetika već i poboljšanje funkcije zubi (zagriza, žvakanja, govora).

Za postavljanje aparatića za zube ne postoji dobna granica. Kao i djeca tako i odrasli žele lijep i širok osmijeh te ravne i pravilne zube.
Mobilni ortodontski aparati danas su uglavnom stvar prošlosti. U današnje moderno vrijeme ljudi osim estetike nakon nošenja aparatića žele i estetiku za vrijeme nošenja aparatića za zube.
Nekada nošenje aparatića za zube može potrajati i po nekoliko godina. Ovisno o težini slučaja terapija fiksnim aparatom može trajati kraće ili duže od navedenoga.
Svaka ozbiljna ortodontska terapija podrazumijeva postavu fiksnog aparata u obje čeljusti.
Aparatići za ravnanje zubi najčešće se sastoje od “bravica” koje se lijepe na zube i žičice koja ih povezuje. Bravice mogu biti metalne ili keramičke, a o tome ovisi i estetika fiksnog aparata.

Postoji i mogućnost postavljanja tzv. lingvalnog apartića koji se lijepi na unutrašnje plohe zuba, okrenute prema jeziku i kao takav je potpuno nevidljiv.

U eri estetike, koja je danas prioritet, prozirni (nevidljivi) aparatići postaju sve popularniji i zastupljeniji.

U prozirne (nevidljive) aparatiće možemo ubrojiti lingvalne aparatiće ali i jednu od novijih tehnika koja je prisutna u sve više ordinacija dentalne medicine bazirana na prozirnim folijama koje se mijenjaju ovisno o tijeku terapije.

Prozirne folije nisu fiksirane na zube već ih pacijent može skinuti za potrebe četkanja i jela. Ugodnije je nošenje te je vrlo popularan zbog svoje transparentnosti.

Za uspješnost terapije prozirnim folijama vrlo je važna revnost i angažman pacijenta, kao i kod svih ostalih vidova ortodontske terapije.

Dolazak na redovne kontrole, održavanje oralne higijene te čuvanje aparatića za zube od oštećenja vrlo su važni za vrijeme trajanja terapije.

Svaka vrsta ortodontskog aparatića ima neke svoje prednosti i nedostatke. O svemu tome najbolje informacije dobiti ćete od specijalista ortodonta.

Raspitajte se kod Vašeg stomatologa koje su Vam opcije i pronađite koji je aparatić za zube za vas najprikladniji.

Ukoliko želite saznati da li ste i vi kandidat za nošenje aparatića za zube slobodno dođite u našu kliniku artDENTAL na Kastvu na besplatne konzultacije.
Slobodno nam se obratite!

Nazovite nas ili pošaljite e-mail:

Tel: +385.51.582.888, mob: +385.95.482.8888