VRSTE ZUBNIH IMPLANTATA

VRSTE ZUBNIH IMPLANTATA

U odabiru implantata potrebno je biti vrlo oprezan. Na tržištu postoji velik broj tipova i marki dentalnih implantata. Većina tih implantata na tržištu spada u kategoriju „ekonomičnih implantata“ , dok je samo manji broj implantata zastupljen već godinama u dentalnoj implantologjii; ovdje svakako moramo izdvojiti Nobel Biocare i Bredent.

Najvažnije na što treba obratiti pažnju je vrsta zubnih implantata te tko ugrađuje zubne implantate, odnosno da li to radi specijalist oralne kirurgije ili ne.

Prije odluke koji implantat odabrati potrebno je napraviti ortopanCT snimku. Ovaj pregled oralnom kirurgu omogućava dijagnostiku očuvanosti kosti čeljusti. Nakon detaljne analize, pacijentu se predlaže odgovarajuća implantološka terapija te na temelju svega toga izrađuje i troškovnik terapije te se donosi odluka o vrsti zubnih implantata.

Zubni implantati su titanski vijci koji se koriste za nadomjestak  zuba. Implantati su trajno i fiksno rješenje, suprotno zamjenjivim zubnim protezama ili mostovima. Zubni implantat ima funkciju nosača, te kada se ugradi u kost postaje «korijen» za vaš zamjenski zub. Najbolji izbor za zubne implantate je metal titan.

Ugradnja zubnog implantata rutinski  je kirurški zahvat. Zahvat je potpuno bezbolan i izvodi se u lokalnoj anesteziji.

Osim što na tržištu postoji veliki broj tipova i marki dentalnih implantata, danas na tržištu postoji i jako veliki raspon u cijenama zubnih implantata. Bez pomoći specijalista oralne kirurgije teško je objasniti zašto je to tako i što pacijenti sa time dobivaju.

Na tržištu postoje jeftini zubni implantati koji imaju jako nisku cijenu i njihova dugoročnost se ne može mjeriti sa zubnim implantatima kao što su NobelBiocare i Bredent sa kojima radimo u klinici artDENTAL.

U klinici artDental ugradnju zubnih implantata izvodi specijalist oralne kirurgije dr.dent.med. Markom Nikolićem sa dugogodišnjim iskustvom koji je jako precizan i stručan.

Nakon ugrađivanja zubnih implantata svaki naš pacijent dobiva knjižicu sa certifikatom implantata koji je ugrađen. Svaki  pacijent mora znati koji implantat ima u ustima , gdje je postavljen, kada je postavljen i vrsta rada na implantatu.

 

Na kvalitetu i dugoročnost implantata uz sve navedeno veliki utjecaj ima prije svega savršeno održavanje oralne higijene i redovito odlaženje na kontrole na profesionalno čišćenje zubnog kamenca što mnogi zapostavljaju.

Ako razmišljate o ugradnji dentalnih implantata savjet možete potražiti u našoj artDENTAL klinici u Kastvu. U razgovoru s našim specijalistom oralne kirurgije dr.dent.med. Markom Nikolićem  sigurno ćete pronaći najbolje rješenje.